Obilježili smo Halloween u našoj školi

U sklopu nastave Engleskog jezika učenici se svake godine upoznaju s kulturom i običajima zemalja engleskog govornog područja.

Tako se već četvrtu godinu zaredom u našoj se školi održavaju radionice povodom Halloweena (Noći vještica), svetkovine koja je generacijama dio odrastanja u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Novom Zelandu i Australiji.

U tim se zemljama Halloween obilježava priređivanjem tematskih zabava, maskiranjem u čudovišta, duhove, zombije, vještice, vampire i slična zastrašujuća bića, te ukrašavanjem kuća i okućnica izdubljenim bundevama.

U našoj školi i ove su se godine okupile nastavnice i nastavnici da bi se na prigodan način obilježio ovaj anglosaksonski običaj.

Kreativnost nastavnika i njihovih učenika bila je u prvom planu pa smo se ove godine okušali u nekoliko novih aktivnosti, ali smo jednako tako ponovili i stare.

Izdubljena bundeva (Jack O’Lantern) pridonijela je atmosferi ukrašenog  školskog hola i panoa, dok su se učenici okušavali u izradi i rješavanju kviza na engleskom jeziku, kreativnom pisanju, igricama i izrađivanju magneta-paukove mreže te torbica u obliku bundeve.

Dok ste ispijali koktele i frapee na bazi sirovog voća i orašastih plodova, mogli ste se počastiti kolačima od bundeve, „strašnim“ špagetima, zastrašujućim očima  i ostalim prigodnim slasticama.

U ovogodišnjim radionicama sudjelovali su učenici (zadrugari) iz slobodnih aktivnosti SVAŠTARA, GASTRO KREATIVA, ETNO PEKARI I KREATIVNI KUHARI s voditeljima Srednje strukovne škole Antuna Horvata , učenici i nastavnica Zlata Hrženjak iz Ekonomske škole Braća Radić te učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ s nastavnicama.

Skip to content