Susret s književnicom Ljerkom Car Matutinović u obnovljenoj školskoj knjižnici

U obnovljenoj školskoj knjižnici 29. listopada održan je susret s hrvatskom književnicom i prevoditeljicom Ljerkom Car Matutinović. Cijenjena gošća imala je čast prerezati vrpcu na ulaznim vratima i tako postati kuma naše knjižnice.

Na početku su Ljerku Car Matutinović predstavili naš ravnatelj, prof. Mirko Ćurić, te Zorka Jekić, urednica u nakladničkoj kući Biakova.

Učenici su saznali različite zanimljivosti o bogatom književnom radu ove uvažene i nagrađivane pjesnikinje, prozaistice, književnice za djecu, esejistice i prevoditeljice s talijanskoga na hrvatski jezik. U njezinoj interpretaciji poslušali su veći broj pjesama na standardnom jeziku i na čakavskom narječju. Posebno je predstavljena njezina nedavno objavljena knjiga Kraljevstvo za knjigu, koja obuhvaća iscrpne prikaze značajnih djela modernih hrvatskih prozaika i pjesnika.

Knjižničarka je istaknula da knjigu Ususret renesansi, s njezinim prijevodima Dantea, Petrarce i Boccaccia, velik broj naših učenika svake godine posuđuje i čita za lektiru. Dvosatni susret obogatio je glazbenom pratnjom učenik Matej Imrović.

 

Skip to content