Uručenje priznanja Hrvatske udruge poslodavaca našoj školi – ”Poduzetnici budućnosti”

 

Žiri Hrvatske udruge poslodavaca ( HUP) ocijenio je 175 pristiglih radova timova učenika i mentora koji su svoje poduzetničke ideje prijavili na nagradni natječaj „Poduzetnici budućnosti“. Natječaj je bio namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je uz partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te s medijskim pokroviteljima: Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik te uz programsko praćenje HRT-a.

HUP je nagradio ukupno 25 projekata, a među najboljima je i naša škola. Naši bivši učenici 4. TM razrednog odjela Stjepan Prakljačić, Mario Lasić i Ivan Bibković pod mentorstvom profesorice Sanje Lasić dobili su nagradu od 5000 kuna za projekt SOLARNI PRIJENOSNI HLADNJAK.

Za učenike je također i održano i predavanje, više kao razgovor o temi poduzetništva u Hrvatskoj.

 

Vedrana Gado, pravna savjetnica HUP-a, uručila je priznanje mentorici Sanji Lasić i čestitala učenicima i školi na poduzetničkom duhu.

Predstavila je učenicima HUP, njegov djelokrug djelovanja te naglasila kako je u cijelom procesu poduzetništva najvažnija dobra ideja, sve ostalo će se već posložiti, a u današnje vrijeme tržište za ostvarenje prave ideje može biti cijeli svijet. Vedrana je učenicima opisala i svoj put, završetak studija, borbu sa zaposlenjem, sve poteškoće i nedaće s kojima se kao mlada visokoobrazovana osoba susrela, i upravo ovdje se naglašava važnost HUP-a kojima se uvijek možete obratiti za pomoć, savjete i upute.

Mislav Mihalj, predstavnik tvrtke Hemco iz Đakova, predstavio je učenicima tvrtku koja je u obiteljskom vlasništvu sa više od 25 godine iskustva u razvoju i proizvodnji radne odjeće i opreme. Tvrtka koja je nastala u malo više od desetak kvadrata prostora, danas je jedna od najvećih tvrtki na ovom području i u regiji, s tendecijom širenja i proširenja. Mislav je također ispričao i svoj put, svoje iskustvo, promjenu fakulteta, objasnio učenicima s kojim se poteškoćama svakodnevno susreće mlada poduzetna osoba, kako je iznimno važno i bitno imati ideju, prilagoditi se tržištu, ali i potrebama tvrtke. Naglasio je i važnost cjeloživotnog obrazovanja i savjetovao učenima da nikada ne odustaju, da slijede svoje snove i preskoče sve prepreke koje se nađu pred njima. Stalnim ulaganjem u ljude, inovacije i tehnologiju, tvrtka Hemco postala jedan od vodećih proizvođača radne odjeće i opreme u regiji.

Zahvaljujemo dragoj Vedrani i dragom Mislavu na uručenim nagradama i zaista zanimljivim i poučnim predavanjima.

Čestitamo našim dragim učenicima i dragoj mentorici na osvojenoj nagradi i priznanju! 🙂

Događaj je bio i medijski popraćen od strane Radio Đakova čiji članak možete pročitati na sljedećoj poveznici https://www.radio-djakovo.hr/2018/11/nagrada-za-inovativnost-i-kreativnost/

 

 

 

 

Skip to content