Priznanje HRT-a za poseban doprinos vrtlarskoj kulturi i vještini

I ove smo godine gostovali na snimanju emisije Hrvatske radiotelevizije “Najljepši školski vrtovi” zahvaljujući, naravno, našem školskom vrtu. Postali smo ponosni vlasnici Priznanja za poseban doprinos vrtnoj kulturi i vještini. Podsjetimo se, prošle je godine naš vrt osvojio 2. nagradu za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj te se, zajedno s vrtovima koji su bili osvojili prvo i treće mjesto, nije mogao kandidirati za glavnu nagradu i ove godine, već samo za priznanja u nekoliko kategorija.

Priznanje, koje je na pozornici primio ravnatelj u pratnji dviju učenica, rezultat je kontinuiranih i raznolikih aktivnosti na uređenju našega vrta, među kojima se u 2018. godini mogu izdvojiti naša zelena katedrala  (topiari od kaline u obliku katedrale), školski ulaz u duhu slavonske tradicije, sezonsko cvijeće u šokačkim kišobranima (dvjema limenim žardinjerama u obliku kišobrana), ali također treba spomenuti uređen cvjetnjak, travnjak i arboretum, kao i plastenike. Stoga, čestitke svim učenicima i djelatnicima koji su tijekom godine dali svoj doprinos ljepoti našega vrta 🙂

Emisija “Najljepši školski vrtovi” emitirat će se 2. prosinca 2018. u 12 sati na 2. programu HTV-a i u njoj ćete moći pogledati kratak videoprilog o našem školskom vrtu; a fotografije u nastavku prikazuju njegove mijene kroz različita godišnja doba:

Skip to content