Tehnicoolum – Sajam tehničke kulture Osijek, 07. i 08. prosinca 2018.

Prvi sajam tehničke kulture pod nazivom “Tehnicoolum” održat će se 7. i 8. prosinca na osječkom Pampasu. Nova sajamska manifestacija organizira se kako bi se povećalo zanimanje djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Organizacija 1. TEHNICOOLUMA sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o., Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve s ciljem popularizacije tehničke kulture: od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

 

U sklopu manifestacije održat će se 30-ak izložbi, kreativnih i edukativnih radionica s temama: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi…, a koje će im kroz brojne radionice biti približene na jednostavan, praktičan i zanimljiv način.

Programe i radionice, uz pomoć organizatora, realizirat će brojne znanstvene ustanove, škole i fakulteti.

Programi će se realizirati:
– Održavanjem dinamičnih, kreativnih radionica pod stručnim vodstvom ;
– Organiziranjem natjecanja, ocjenjivanja i prodaje radova nastalih na sajamskoj priredbi;
– Organizacijom stručno-pratećih aktivnosti predavanja, savjetovanja i stručnih prezentacija;
– Izložbom tehničkih radova i dostignuća iz područja djelovanja sekcija Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kao i njihovih partnera iz zemlje i inozemstva;
– Zabavom, susretima i razmjenom iskustava polaznika, učenika, studenata.

Sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampasu 7. i 8. prosinca na 1200 četvornih metara zatvorenog i 300 otvorenog izložbenog prostora.

Točan program i vrijeme pogledajte ovdje -> Program.

 

Skip to content