Ponovno smo predstavljali Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu u Strasbourgu, Francuska

U utorak, 27. studenoga 2018 .naša škola predstavljala je Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu u Strasbourgu u sklopu projekta  Euroscole, s predstavnicima još 22 škole iz isto toliko zemlja Europske unije.

Gostovanje je financirao Europski parlament.

Dvadeset i četiri naša učenika okusili su kroz šest različitih područja rada funkcioniranje Europskog parlamenta te na kraju glasovali o odlukama koje su donijele radne skupine u kojima su sudjelovali. Osim učenika u Strasbourgu su s njima otputovali ravnatelj Mirko Ćurić, te nastavnici Zlatko Mesić, Darija Lazarov, Kruno Štrk i Tamara Jakšić. Prezentaciju naše škole i našeg grada izvrsno je na engleskom jeziku prezentirala naša učenica Morena Vučković.

Taj su izniman uspjeh nastavnici i učenici Škole izborili putem natječaja na koji se prijavilo više od stotinu hrvatskih škola, a naša škola osvojila je drugo mjesto učeničkim radom na temu sudjelovanja mladih u europskim izborima, uz mentorstvo Zlatka Mesića i Darije Lazarov te glazbeni doprinos Krune Štrka. Valja istaknuti da je Škola po drugi puta bila izabrana u projektu Euroscola, nakon 2014., čime se može pohvaliti malo škola u Hrvatskoj.

 

Skip to content