Uspješno provedena vježba evakuacije u slučaju požara u našoj školi

U srijedu, 06. ožujka 2019. godine s početkom u 18:45 sati, u našoj školi zvuk sirene oglasio je početak vježbe evakuacije i spašavanja koje se provodi prema Zakonu o zaštiti na radu svake dvije godine. Odbor za provedbu evakuacije i spašavanja naše škole, koju čine ravnatelj Mirko Ćurić, nastavnici Ivanka Smajo, Ivan Išasegi, Darko Skorup i Blagica Divald, u suradnji s DVD-om Đakovo i zapovjednikom gospodinom Ivanom Klemenom organiziraju vježbu.

Prema planu evakuacije koji stoji u svakoj učionici u školi, učenici su u najkraćem mogućem vremenu napustili učionicu i školu te se našli na mjestu okupljanja prema planu evakuacije.

Vježba je, kako ocjenjuje zapovjednik DVD-a, vrlo uspješno provedena, a zaključak je da su učenici i nastavnici naše škole vrlo dobro pripremljeni za izvanredne događaje, evakuaciju su izveli vrlo disciplinirano i prema planu evakuacije i ista je bila gotova u manje od 2 minute od oglašavanja sirene za opasnost.

Isto tako, tvrdi Klemen, vatrogasci su sinoć još jednom dokazali da su vrlo dobro uvježbani te da, iako su dobrovoljni vatrogasci, profesionalno upotrebljavaju svu vatrogasnu opremu, koriste se ispravnom vatrogasnom taktikom te bez većih problema mogu intervenirati i u ovako složenim objektima s velikim brojem korisnika.

Pohvaljujemo sve učenike, nastavnike i djelatnike DVD-a Đakovo na uspješnoj vježbi. Bravo! 🙂

Skip to content