AH, ta čokolada!

Nova radionica projekta “Iz knjige na stol”, u suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo i naše škole, održana je 29. ožujka 2019. Kako je bilo, saznajte u tekstu koji prenosimo s mrežne stranice Gradske knjižnice:

Na 5. radionici projekta “Iz knjige na stol”, koji nastavnice Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo Dubravka Scharmitzer i Sanja Andrić provode u suradnji s našom knjižnicom, tema je bila “AH, ta čokolada!”. Ovog im se puta pridružila nastavnica Tamara Jakšić iz iste škole i nastavnica Željka Horvat iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, a majstori i šegrti istodobno opet su bili učenici koji se školuju za zvanje kuhar. Kao i uvijek, ugostili smo jedan razred – učenike 7. c OŠ Vladimir Nazor Đakovo koje je dovela nastavnica Ivana Hrastović Mandarić. Sve o povijesti čokolade naučila nas je Sanja Andrić koja je potom s Tamarom Jakšić uputila djecu u izradu plakata, a Dubravka Scharmitzer i Željka Horvat s budućim su nas kuharima naučile kako spravljati čokoladne delicije. A čuli smo, dakako, i o Haiblovim pralinama koje naši strukovnjaci izrađuju i koje na svim sajmovima osvajaju sve simpatije! 
Bila je to zaista mirisna i slasna radionica! 
A sve su popratile i kamere HRT-a uz novinarku Katarinu Barač Perošević (našu, moramo odati, vjernu korisnicu knjižnice!).

Skip to content