Učenici poljoprivredne struke posjetili Festival znanosti u Osijeku

U okviru 17. Festivala znanosti 2019. na Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek organizirao je 12. travnja 2019. „8. Dane otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek“. Tema Festivala znanosti ove godine bile su BOJE.

Učenici poljoprivredne struke (3. PT1), s nastavnicima Krunoslavom  Biberovićem i Sanjom Malević, posjetili su Festival znanosti i sudjelovali u brojnim radionicama, posjetili izložbe i instalacije i predavanja koja su za srednjoškolce organizirali profesori i studenti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti. Zanimljiva i poučna bila je izložba zbirke kukaca i maštovitih postera.

Učenici su sudjelovali  u radionicama „Tajno pismo“, „Mali forenzičari“, „Growing a rainbow: fruits and vegetables“, „Otkrijmo sve boje lišća“, „Koje su boje vašeg tima: konvencionalni vs imerzni sustav u kulturi tkiva“, „Boja tla“, „Crtam kanom, crtam kanu“ i na predavanjima  „Spektar boja konja kroz termografsku kameru“, „Koje boje vide životinje?“ „Uloga boja u životinjskom svijetu“.

 

 

 

Skip to content