Smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije

Sudjelovali smo na 17. Smotri učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije koju je u petak, 10. svibnja,  organizirala Osnovna škola Ernestinovo. Smotra je bila natjecateljskog, izložbenog i prodajnog karaktera, a održana je u Parku skulptura u Ernestinovu. Svoje je proizvode predstavilo 27 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola te UZ Centra za odgoj i obrazovanje iz Osijeka. Najbolje zadruge ostvarile su pravo sudjelovanja na 31. Državnoj smotri učeničkih zadruga koja će se održati u listopadu 2019. u Vinkovcima.

Naši zadrugari Daniela i Petar predstavili su školsku Učeničku zadrugu Strossmayer, ali i suvenir, držač za ključeve s motivom rozete, koji su zajedničkim snagama osmislili i napravili učenici nekoliko slobodnih aktivnosti.

Povjerenstvo je vrednovalo svaku učeničku zadrugu prema određenim elementima i kriterijima. Prijedlog učeničkih zadruga koje idu na  31.  državnu Smotru učeničkih zadruga u Vinkovcima:

1. mjesto:  UZ SOVA, SŠ  Josipa Kozarca, Đurđenovac

2. mjesto:  UZ KREŽMOLINA, OŠ Franje Krežme, Osijek

3. mjesto:  UZ STROSSMAYER, Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovo

4. mjesto UZ IVAN ŠTARK, COO Ivan Štark, Osijek

Nakon ocjenjivanja svih štandova i radova, naš je suvenir osvojio drugo među srednjim školama te pravo sudjelovanja na Državnoj smotri. Bravo za učenike i njihove mentorice Zvjezdanu Bogdan i Mariju Katilović!

 

 

 

Skip to content