Sudjelovali smo na 1. sajmu Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i osvojili 1. mjesto

dav

Nakon Festivala znanosti  evo nas opet na FAZOS-u!

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku organizirala je  „1. sajam Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava“ .

Naša škola predstavila se proizvodima poljoprivredne, prehrambene i ugostiteljske struke i učeničke zadruge: proizvodima od bundeve ( sjemenkama, uljem, brašnom), pralinama, paprenjacima, školskim vinom, slasticama i kolačima od bundeve, presadnicama povrća i cvijeća, sušenim  sirom s začinskim biljem. Za prodajne, prezentacijske  i degustacijske aktivnosti bili su zaduženi  učenici 3.PT1 razreda Ena, Lucija, Antun i Danijela s nastavnicima Marijom Katilović, Zvjezdanom Bogdan, Krunoslavom Biberovićem, Ivanom Išasegijem i Sanjom Malević.

Štand su posjetili i naši bivši učenici – sada uspješni studenti FAZOS-a i djelatnici fakulteta i njihovi profesori.

Predstavnici Poljoprivrednoga fakulteta Sveučilišta na Mauricijusu (u posjeti FAZOS-u u sklopu projekata mobilnosti s europskim sveučilištima) također su posjetilli naš štand i degustirali naše proizvode. Oduševljeni našim „suvenirima“ ponijeli su ih na daleki Mauricijus.

Na sajmu je svoje proizvode izložilo 32 izlagača, a naša škola je dobila 1. nagradu za najljepši izlagački prostor i proizvode i novi poziv za sudjelovanje na jesenskom sajmu na koji ćemo se rado odazvati. 🙂

Sanja Malević, dipl. ing.

Skip to content