Prezentacija solarnih vozila i novih svemirskih tehnologija u našoj školi

U petak, 24. svibnja 2019. godine, u našoj školi održana je prezentacija solarnih vozila Soela 2019., a predstavljen je i rad Sekcije za svemirsku tehnologiju u srednjim školama Republike Hrvatske. Prezentaciju je održao profesor Stevče Arsoski, voditelj projekta i pokretač utrke solarnih vozila Soela te voditelj Sekcije za svemirsku tehnologiju iz Tehničke škole Sisak.

Cilj prezentacije i druženja s učenicima naše škole je potaknuti izražavanje mladih kroz tehničku kulturu, animirati ih za STEM područje i nove tehnologije, posebice automobilskim solarnim i svemirskim tehnologijama za kojima iz dana u dan raste potreba za stručno osposobljenim kadrovima.

S tim u vezi, profesor Željko Hederić s osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, istkanuo je da trenutno Europi nedostaje oko 1,5 milijun radnika iz tog područja.

Napominjemo i da otvaramo jaču suradnju s FERIT-om po pitanju konkretnih projekata iz područja obnovljivih izvora energije, tako da od iduće godine planiramo pojačati rad na implementaciji novih tehnologija za proizvodnju energije.

 

 

Skip to content