Sir – mliječna kreativnost

Mlijeko je prva hrana u našem životu koju smo jeli, a sir najpoznatiji proizvod od mlijeka. Posljednja, 7. radionica projekta “Iz knjige na stol”, puna zanimljivosti i veselog raspoloženja, održana je 30. svibnja pod nazivom SIR – mliječna kreativnost.

Radionicu su osmislile i organizirale profesorice Dubravka Scharmitzer i Sanja Andrić s učenicima 2. mesarima i pekarima iz 2. M/P/Fot razreda, zajedno s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo, ali ovaj puta u Stacionaru Gradske knjižnice i čitaonice u Selcima Đakovačkim. Projektu su se pridružile profesorice naše škole Mirjana Klepo i Sanja Hajduković  s mladom kolegicom Ivanom Platužić. U Selcima su nas ugostili knjižničarka Ankica Karakaš Radošević, nastavnik Miroslav Grabar i učenici 7. razreda Osnovne škole Selci Đakovački, kao i domaćica – voditeljica Stacionara Ana Brataljenović.

Učenici pekari, Dejan i Marko, predstavili su krekere i namaz sa sirom, a mesari, Karlo, Mario i Toni, pravljenje sira koji ide na dimljenje u pušnicu. Uz istraživanje po knjigama, pravljenje plakata i prepisivanje recepata dobro je došla i degustacija napravljenih krekera i sira.

Skip to content