Kad se male i velike ruke slože – postanimo pravi kuhari na jedan dan

Kad se velike i male ruke slože, nastane još jedna kreativna i vesela suradnja naših učenika i malenih Ježića.

U srijedu, 29. svibnja 2019. godine, posjetili su nas mališani Dječjeg vrtića Vila, skupina Ježići. U sklopu Vrtićkog projekta o upoznavanju zanimanja, cijeli tjedan proveli  su upoznavajući zanimanje kuhar. Uz svoje odgajateljice, u vrtiću  su izrađivali kuharske kape od papira, učili mijesiti i oblikovati tijesto, a u srijedu su i sami postali kuhari na jedan dan.

Što radi kuhar? Kako izgleda ugostiteljska kuhinja? Kako se izrađuje tijesto, deserti? Koje su zdrave namirnice?… Mnoštvo je pitanja u malenim glavicama, na koja su im odgovore pokušali dati učenici kuhari  i agroturistički tehničari te njihovi nastavnici.

Djeca i njihove tete sudjelovali su u kreativnoj radionici izrade i ukrašavanja keksića (u pravoj kuharskoj opremi J) uz pomoć učenika kuhara (1. F/K) i agroturističkih tehničara (2. PT) te nastavnica Nevenke Kokalović, Marije Katilović i Mihaele Tosenberger Andrić. Nakon uspješne izrade mnoštva lijepih i ukusnih keksića, mališani su uživali u delicijama poput muffina, mašnica, voćnih ražnjića, čoko-lizalica od jabuka i domaćeg soka od bazge, koje su im pripremili naši učenici.

 

Skip to content