Sjajan rezultat na 20. Junior barmen kupu

U petak 7. lipnja 2019. Trgovačko-ugostiteljska škola u Karlovcu organizirala je već tradicionalni, a ove godine jubilarni, 20. Junior barmen cup, natjecanje mladih barmena u dvije discipline: klasična priprema duge barske mješavine i slobodan stil (s 4 vrste nagrada: za cjelokupan koktel, za slobodan stil, nagradu publike te najbolji stručni rad). Ukupno 26 natjecatelja predstavljalo je 14 škola iz isto toliko gradova iz gotovo svih dijelova Republike Hrvatske.

Neformalnu grupu mladih barmena  iz naše škole čine tri aktivne učenice: Katarina Bence i Vanesa Ivaković iz 1 K te Martina Živković iz 2 K razreda. Pod mentorstvom nastavnika Kristijana Gudlina učenice su se natjecale u pripremanju barskih mješavina. Katarina Bence pripremala je dugu barsku mješavinu pod nazivom Good Feeling, a Vanesa Ivaković pripremala je barsku mješavinu pod nazivom Fragaria.

Učenica Katarina Bence osvojila je glavnu nagradu u kategoriji NAJBOLJI STRUČNI RAD (radi se o jednoj samostalnoj nagradi, odnosno nisu se dodjeljivale nagrade za  prva tri mjesta ili sl.) Važno je naglasiti da su naše učenice u zanimanju kuhar, a natjecale su se u disciplini barmenstvo koje spada pod ugostiteljsko posluživanje, tako da su bile u konkurenciji  s učenicima u zanimanjima konobar i turističko-hotelijerski komercijalist.

Učenice i mentor putovali su na natjecanje organiziranim prijevozom naše škole s vozačem Darkom Kelićem, a nastavnica u pratnji bila je Mirjana Klepo, razrednica 1. K.

Skip to content