Predstavljanje Teslinog automobila u našoj školi

U četvrtak, 06. lipnja 2019. godine, održano je još jedno predavanje u okviru projekta „Be Better- Biti bolji“ na temu Cirkularna ekonomija u automobilskoj industriji. Organizatori su Ekonomska škola Braća Radić, naša Srednja Strukovna škola Antuna Horvata, Pučko otvoreno učilište Ivan iz Đakova i časopis Poduzetnik kao nositelj projekta.

Gost je ovaj puta bio g. Miroslav Škaro iz Osijeka, prvi Hrvat koji je Teslu Model S najprije rastavio do posljednje matice, a zatim ponovno sastavio. Učenici su na zanimljivom predavanju imali priliku poslušati iskustva iz tog projekta, te se kroz prezentaciju vozila Tesla na gradskom parkiralištu upoznati s vrlo naprednom tehnologijom električnih vozila. Gospodin Škaro je ispričao učenicima kako se kroz rad na sastavljanju Tesle S upoznao s tom tehnologijom te da će se transport budućnosti sigurno temeljiti upravo na električnim automobilima. Prezentacija Tesle bila je  prvi susret učenika Strukovne škole i Ekonomske škole s električnim automobilom. Učenike Strukovne škole, automehaničare, zanimale su prije svega tehničke karakteristike jer se s takvim automobilom gotovo uopće ne mogu susresti u praksi.


Nastavnik Roland Kolarević naglasio je da su ovakve prezentacije znatno korisnije i zanimljivije nego teorija s kojom se učenici susreću u udžbenicima. Učenike Ekonomske škole je pak zanimalo odakle gospodinu Škari ideja da od dva automobila sastavi novi jer za to treba znanja, hrabrosti, ali i poduzetničkog duha. Gospodin Škaro je na kraju učenicima ukazao na važnost cjeloživotnog učenja i naglasio da je znanje kapital koje im nitko ne može oduzeti. Potaknuo ih je da slijede svoje snove i budu uporni u njihovom ostvarivanju, baš kao što to radi i on.
Nositelj projekta u našoj školi bio je nastavnik Roland Kolarević.

Skip to content