Besplatni liječnički pregledi za učenike prvih razreda koji upisuju deficitarna zanimanja

Poštovani učenici i roditelji,

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, ove će godine financirati liječničke preglede za upis učenika (1. razred srednje škole) u deficitarna zanimanja. U našoj školi to su zanimanja Stolar, Mesar i Strojobravar.

Učenici koji ostvare pravo upisa u navedena zanimanja, upućujemo da se obrate Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ul. bana Ivana Mažuranića 2, Đakovo, kako bi dobili uputnicu za besplatni liječnički pregled.

Besplatan liječnički pregled će se obaviti u Poliklinici Turjak, na adresi u Osijeku, J. J. Strossmayera 163 te će točan termin pregleda dobiti po zaprimljenoj uputnici.

Naglašavamo da je na liječnički pregled obavezno ponijeti od svojih liječnika obiteljske medicine potvrdu koja uključuje ispis iz kartona.

 

Pri upisu u jedan od programa obrazovanja/zanimanja, za koje kandidat s teškoćama u razvoju posjeduje stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, kojem je prethodilo stručno mišljenje nadležnoga školskog liječnika, nije potrebno posjedovati uvjerenje/potvrdu o ispunjavanju zdravstvenih zahtjeva nadležnoga školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada, a koje su predviđene za pojedini program obrazovanja.

Skip to content