Sudjelovali smo na Svehrvatskoj smotri ”Dani kruha” u Kutini

Obilježavanje Svehrvatske smotre Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje pridonosi cijelovitom odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa  djeteta (učenika) i prirode.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. Na ovogodišnjoj svečanosti imali smo priliku prisustvovati svečanoj procesiji i misnom slavlju na trgu u Kutini.

Predstavnici naše škole bili su učenici 3. M/P/FOT razreda i 3. K razreda Jasmina Živković, Antun Kramarić i Marko Ivančević uz mentorstvo nastavnice Marije Batori.

Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana kruha održala se u Kutini 13. Listopada 2019. godine u organizaciji Udruge Lijepa Naša. Naša škola je zajedno s Ugostiteljko-turističkom školom iz Osijeka predstavljala našu županiju.

Zahvaljujemo svima na ugodnom druženju, dobroj organizaciji i veselimo se novom susretu! 🙂

Skip to content