Ekoprojektni dan

Danas je u našoj školi održan ekoprojektni dan kojim smo, sudjelujući u dvadesetak radionica, ukazali na problem klimatskih promjena.

Došlo je vrijeme kada ne samo da trebamo razmišljati o klimatskim promjenama, nego je nužno da svojim ponašanjem i životnim stilom smanjujemo njihovo daljnje napredovanje. Nekoliko dana ranije pozvali smo učenike i djelatnike da danas u što većem broju dođu u školu pješice ili biciklom, ali da i ubuduće više pješače ili bicikliraju, a manje se voze automobilima. Taj, ali i niz drugih prijedloga o tome što bi svatko od nas mogao učiniti s ciljem smanjenja daljnjeg napredovanja klimatskih promjena, napisali su sami učenici u elektroničkoj anketi provedenoj nakon gledanja filma “Prije potopa”: Jesti manje hamburgera, proizvoditi manje metana i ne voziti auto. / Ja kao pojedinac mogu smanjiti potrošnju fosilnih goriva. / Paziti da recikliram smeće, da drugim ljudima približim tu situaciju i da glasno iznosim svoje mišljenje javnosti. / Koristiti obnovljive izvore energije. / Odvajati otpad za reciklažu, manje jesti meso, više hodati i voziti bicikl / Preporučiti drugima ovaj film da ih potaknem na razmišljanje.

Papirnate plakate izložili smo u školskom holu, a neke postere osmišljene u elektroničkom obliku možete pogledati u ovoj objavi.

Pogledajte i Kizoa video o klimatskim promjenama (autor Marko Kedačić, 1. TR): KLIK OVDJE

Autor: Eugen Dragelj, 1. TR

Učenici 2. EL i mesari 1. C/M/P posjetili su novootvoreno reciklažno dvorište u Đakovu gdje su saznali što, kako i zašto reciklirati, a strojobravari iz 2. ST napravili su zidnu pepeljaru s porukom protiv pušenja.

 

U nastavku možete pogledati grafički prikaz nekih odgovora iz elektroničke ankete provedene nakon gledanja filma o klimatskim promjenama.

 

Skip to content