Budućnost je u našim rukama – želim biti majstor frizer

Zajednički projekt naše škole, đakovačkih obrtnika i Dječjeg vrtića Vila iz Đakova pod nazivom „Budućnost je u našim rukama – želim biti majstor“ započeo je predstavljanjem zanimanja frizer.

 U školskom praktikumu učenici frizeri iz 2. F/K razreda, razrednica Mara Brdar i nastavnica Silvija Radnić ugostili su najstariju vrtićku grupu iz vrtića Vila. Vrtićarci su se zajedno sa svojim odgojiteljicama pridružili učenicima u pravljenju pletenica, viklanju, pranju kose i oblikovanju frizura te su na taj način vidjeli i probali kako se u školi na praktičnoj nastavi postaje frizer.

Sljedeći korak projekta bio je posjet „pravom“ frizerskom salonu. Domaćica je bila Gabrijela Burčuć, vlasnica frizerskog salona Gabi. Tu su vrtićarci na poklon dobili frizure sa šljokicama, pletenice-ekstenzije, ukrase za kosu i, naravno, češljeve. Svi će biti frizeri kada budu veliki, rekli su.

Posljednji, treći korak, održan je u vrtiću: crtanje na temu Želim biti frizer. Dječja kreativnost, razigranost i znatiželja nemaju kraja.

Vidimo se na predstavljanju novog zanimanja!

 

Skip to content