Bakar u nakitu i hrani

Treća zajednička radionica naše škole i Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo, ciklusa “Iz knjige na stol”, Bakar u nakitu i hrani održana je 29. siječnja s učenicima mesarima, mehatroničarima i agroturističkim tehničarima u prostorima čitaonice. Gosti radionice bili su učenici 7. razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova s nastavnicom Marijom Biuk.

Nakon uvodnih riječi Kristine Podgornik iz Gradske knjižnice, predavanje kroz prezentaciju i istraživanje po knjigama nastavili su naši profesori i učenici. Sve je bilo vrlo poučno. Zanimljiviji dio istraživanja o bakru bio je oblikovanje nakita od bakrenih žica i gotovljenje paštete od sezama, a tek ukusne mašnice… Opet se Gradskom knjižnicom i čitaonicom širio veseli razgovor učenika i miris sezama, sastojka koji je bogat bakrom i koji je povezao hranu s nakitom.

Osim profesorica Sanje Andrić, Sanje Lasić i Dubravke Scharmitzer, u projektu je sudjelovala i profesorica Ankica Živić iz Srednje strukovne škole iz Vinkovaca. O projektu, radionicama i zanimljivostima na temu bakra, učenici i profesorice dali su intervju za Novi radio.

Strukovnjaci su opet pokazali kreativnost, znanje, ali i međužupanijsku suradnju. Bravo!

Uvodno predavanje

Tostiranje sezama

Pašteta od sezama

Nakit od bakra

Istraživanje

Strukovnjaci i knjižničar

Skip to content