Valentinovo u našoj školi

Već nekoliko godina u našoj školi obilježavamo Valentinovo – Međunarodni dan zaljubljenih.

Tako smo i ove godine u petak, 14. veljače, na samo Valentinovo, učenicima ponudili mnoštvo aktivnosti na radionicama koje su se odvijale pod budnim okom nastavnica i nastavnika više škola.

Po prvi smo put imali i goste iz Srednje strukovne škole Vinkovci koji su zajedno s učenicima prehrambene struke naše škole izrađivali zdrave napitke i maštovite kolačiće, a u posjet nam je, kao i prethodnih nekoliko godina, došle kolege iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Đakova,izrađujući zanimljive rokovnike.

Na radionicama koje su se odvijale u školskoj knjižnici i holu mogli ste se okušati u raznim aktivnostima – pripremi i pečenju prigodnih kolačića, izradi zdravih napitaka, pravljenju cvijeća od krep-papira, čitanju ljubavnih poruka, pisanju čestitki, izradi minijaturnih vrtova, ali ste mogli i saznati kako od starih knjiga napraviti valentinovski ukras upotrebljavajući šareni papir i ukrasnu vrpcu, te kako skriti ljubavnu poruku u papirnatoj slagalici.

Tijekom radionica krijepili smo se odličnim slasticama, ali i neobičnim voćnim koktelima, koje su priredili naši učenici.

Ukrasili smo i školski pano, igrali igru Jenga (tko izgubi, čita stih na engleskom jeziku!). Sve u duhu Valentinova!

Naše aktivnosti popratili su učenici fotografske struke čijom zaslugom možete vidjeti što smo sve radili tijekom nekoliko školskih sati. 🙂

 

Skip to content