Naša učenica Helena Kapetan osvojila 1. mjesto na Međužupanijskom natjecanju učenika frizerske struke

U petak, 28. veljače 2020. godine, Srednja strukovna škola Vinkovci bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika u disciplini Frizerstvo. Natjecanje je dio modela natjecanja učenika strukovnih škola pod imenom WorldSkills Croatia te se provodi po uzoru na WorldSkills natjecanja, a u obrazovni sustav hrvatskih srednjih strukovnih škola uveden je prošle godine.

Ove godine u Vinkovcima su se okupili učenici iz četiri slavonske županije: Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije. Ukupno sudjelovalo je šest natjecatelja: Helena Kapetan iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata u Đakovu, Marija Nagy iz Obrtničke škole u Osijeku, Nikolina Vrapčenjak iz Srednje strukovne škole, Vinkovci, Anđela Mijić iz Obrtničke škole Slavonski Brod, Matej Matović iz Druge srednje škole Beli Manastir i Veronika Giba iz Industrijsko obrtničke škole Virovitica.

Natjecatelji su radili tri sata na lutki s dugom kosom, a zadaća je bila obojiti kosu te napraviti svečanu frizuru prema zadanoj fotografiji.

Najuspješnija u tome bila je naša učenica 3. F razreda Helena Kapetan uz mentorsku palicu nastavnice Silvije Radnić.

Za ovo natjecanje Helena se sa svojom nastavnicom intenzivno pripremala od početka drugog polugodišta te se zbog toga i nadala pobjedi, a dobrom plasmanu nada se i na državnom natjecanju. Helena, kako kaže, voli raditi s kosom, a ozbiljnije zanimanje za frizerstvo počelo je još u petom razredu osnovne škole što je i odabrala kao životni poziv.

Čestitamo našoj dragoj učenici i dragoj mentorici na izvrsnom uspjehu te im želimo puno uspjeha na državnom natjecanju u Zagrebu! 🙂

Skip to content