Veliko priznanje školi – “Školska shema”

U sklopu Nacionalne strategije projekta provedbe pratećih mjera u okviru Školske sheme već godinama sudjeluju učenici i nastavnici prehrambene i poljoprivredne struke naše škole uz voditelje Mariju Katilović, Krunoslava Biberovića i Mirjanu Klepo.

Škola je u studenom 2019. predložena, od strane Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, za izradu prezentacije o svom radu kroz projekt. Bilo je potrebno naglasiti aktivnosti kojima se projekt nadograđuje, a povezano je s načelima zdrave prehrane, zdravog načina života ili odgoja provedbom programa koji imaju veze sa zbrinjavanjem otpada, očuvanjem prirode, prakse ekološke poljoprivrede, školskih vrtova, inovativnih projekata i sl.

Pronašli smo se u svim traženim aktivnostima, napravili prezentaciju s fotografijama koje to prikazuju i poslali izvješće.

Uz voditelje projekta u izradi prezentacije sudjelovale su Henrieta Matković i Sanja Malević.

Kao što je ravnatelj već objavio na yammeru, izabrana je naša priča i poslana u Europsku komisiju koja je Školu uključila u factsheet za 2018/2019 godinu. Na linku https://ec.europa.eu/info/news/eu-school-scheme-eu250-million-fruit-vegetables-and-milk-school-year-2020-2021-2020-mar-31_en možete preuzeti letak, a prezentacija se nalazi u prilogu.

Prezentaciju možete pogledati na školskoj web stranici, pod izbornikomŠkolska shema

Sanja Malević, dipl.ing.

Skip to content