Budućnost je u našim rukama – želim biti majstor soboslikar


Zajednički projekt naše škole, đakovačkih obrtnika i Dječjeg vrtića Vila iz Đakova pod nazivom „Budućnost je u našim rukama – želim biti majstor“ odradio je i treću radionicu predstavljanjem zanimanja soboslikar-ličilac u ožujku 2020. godine.

U školskom praktikumu za građevinu učenici 3. ST/SL razreda u zanimanju soboslikar-ličilac, učenice 2. G/SL/FOT, zanimanja fotograf, i nastavnice Mirjana Zubak i Mara Brdar ugostili su najstariju vrtićku grupu iz vrtića Vila.

Na samom početku predstavljanja zanimanja, vrtićarci su dobili upute o zaštiti na radu i vrstama alata, a zatim je krenulo kreativno bojanje zidova, „šablona“ i gipsanih ploča.

Na kraju predstavljanja zanimanja učenici Josip i Domagoj pokazali su hodanje na ljestvama što je posebno oduševilo vrtićarce. Radosno su ponijeli kući za uspomenu male četke.

Sljedeći korak radionice projekta bio je posjet gradilištu. Naša škola trenutno je u energetskoj obnovi pa su vrtićarci sljedeći dan obišli našu školu. Vidjeli su puno „čudnog materijala za izolaciju“, upoznali  se sa skelama, ljestvama koje imaju kuku, teretnom dizalicom i velikim kantama boje. Sve su gledali s oduševljenjem i čuđenjem. “Sada idemo u vrtić sve to nacrtati”, rekle su odgojiteljice.

Vidimo se na predstavljanju novog zanimanja!

Uvod u zanimanje

Bojanje zida

Bojanje šablona

Bojanje ploča

 

Hodanje na ljestvama

 

Na gradilištu

 

Ovo smo vidjeli!

Skip to content