Upute za srednje škole o provođenju upisnoga postupka

Upute za srednje škole o provođenju upisnoga postupka

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je ravnateljima srednjih škola upute o provođenju upisnog postupka u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. U uputama je opisano provođenje upisnog postupka, a u skladu s odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj 49/2015. i 47/2017.) i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. (Narodne novine, broj 62/2020.).

Novost od ove godine je mogućnost dostave upisnica u srednju školu, kao i ostalih dokumenata važnih za upis osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Obveza je srednje škola na svim vidljivim i dostupnim mjestima obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama škole na koje mogu slati upisnice i dokumentacija, a iste treba objaviti i u tekstu natječaja. Prilikom dostavljanja upisnice elektroničkim putem učenik se može izjasniti o izbornim predmetima te odabiru stranih jezika

Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.

Struktura upisa tj. plan ponuđenih zanimanja izgleda kao na slici:

 

Prezentaciju svih zanimanja možete pogledati na poveznici “UPISI 2020./21 – Dan otvorenih vrata” – očekujemo vas !

E-adresa na koju možete slati svoju dokumentaciju i upisnice:

upisi@strukovna.com

Više o upisima, o načinu prijave i svemu ostalom možete saznati na stranici Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) : https://www.upisi.hr/upisi/

Skip to content