Obnovi i daruj!

Tijekom prosinca učenici naše škole proveli su ekoprojekt Obnovi i daruj! koji smo prijavili na ekološko-obrazovni natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  “Od starog novo, za dar od srca”.

Cilj projekta bio je obilježiti nadolazeće blagdane ukrasima, darovima i kreativnim rješenjima izrađenima prema načelima ponovne uporabe. Od različitih rabljenih predmeta (čarapa, boca, kartona, limenki, vrpci itd.) izradili smo kreativne božićne ukrase. Poštujući epidemiološke mjere, kreativne su bile učenice i učenici 1. F/K razreda pod voditeljstvom profesorica Ivane Drobina Truntić i Henriete Matković, a priključili su im se i elektroničari-mehaničari iz 3. EL s profesorom Marijanom Horvatom koji su od neispravnih božićnih lampica pravili male svijetleće ukrase. Tijek projekta sažeto je prikazan u videu čiji je autor naš profesor Mihael Kelbas:

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s projektne ekoradionice:

Nadamo se da ćete i vi dobiti poneku ideju kako dati novu vrijednost starim stvarima jer na taj način postajete odgovorniji prema okolišu te kvalitetno i korisno provodite slobodno vrijeme!

Skip to content