Radni sastanak predstavnika naše škole s predstavnicima Općine Trnava i Misnih vina d.o.o.

Na imanju naše škole u Trnavi, na kojem se uređuju partnerski prostori Regionalnog centra kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva održan je 20. siječnja 2021. radni sastanak na kojem su se susreli predstavnici Škole, Općine Trnava i Misnih vina d.o.o. Na sastanku su sudjelovali su načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina, voditelj proizvodnje i prodaje Misnih vina dr. Vlado Babić, enolog Franjo Francem, ravnatelj Srednje strukovne škola Antuna Horvata Mirko Ćurić, pedagog Ante Bubreg  te voditelji ispostave RCK Marija Katilović i Ivan Išasegi.

Predstavnici Škole upoznali su goste s projektom Regionalnog centra kompetentnosti u području Turizma i ugostiteljstva, napose s partnerskom ulogom Škole, posebice u području eno-gastronomije koja će se razvijati na imanju u Trnavi. Na ovaj način Općina Trnava postaje sjedištem jednog srednjoškolskog objekta koji će uskoro biti u potpunoj funkciji.

Naglašeno je kako je ovaj centra regionalni, za svih pet istočnohrvatskih županija te da će surađivati i s ostalim centrima iz područja Turizma i ugostiteljstva. U tijeku su građevinski radovi uz potporu Osječko-baranjske županije, a potom slijedi opremanje iz projekta RCK sredstvima iz europskih fondova.

Predstavnici Općine Trnava i Misnih vina d.o.o. izrazili su zadovoljstvom viđenim  te činjenicom da se u Trnavi razvija važan dio velikog europskog projekta u području odgoja i obrazovanja. Dogovoreno je kako će biti, u skladu s mogućnostima, uspostavljena suradnja ne samo na ovom projektu već i mogućnost ostvarivanja novih zajedničkih projekata.

 

Skip to content