Prihvatite izazov(e) – čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi! najljepši je poziv na početku ove godine. Naime, Vlada Republike Hrvatske podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Kao doprinos Godini čitanja Hrvatsko čitateljsko društvo osmislilo je program Čitateljski izazovi HČD-a. Svaki mjesec na mrežnoj stranici http://hcd.hr/djelovanje/akcije/citateljski-izazov/ objavljuje se po jedan izazov u koji se mogu uključiti svi zainteresirani ljubitelji čitanja. Misao vodilja u osmišljavanju izazova činjenica je da čitanje, između ostaloga, pospješuje razumijevanje međuljudske komunikacije te povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju.

Prvi je izazov Popis preporučenih književnih djela ljubavne tematike budući da je veljača najpoznatija kao mjesec ljubavi. Djela su razvrstana u kategorije “Najmlađi”, “Djeca” te “Mladi i odrasli”, a svi ste pozvani da ovaj izazov prihvatite, preporučite ga i podijelite s ostalima. Svoje dojmove u bilo kojem obliku (riječ, slika, video…) možete objaviti na navedenom mrežnom mjestu.

Iz treće kategorije, za mlade i odrasle, u našoj školskoj knjižnici možete posuditi knjige Greška u našim zvijezdama te Ponos i predrasude.

Prihvatite izazov(e) – čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

 

Skip to content