Predstavljanje brošure i projekta Izrada uskrsnoga kruha na tradicijski i suvremeni način

Školski projekt Izrada uskrsnoga kruha na tradicijski i suvremeni način predstavili smo na đakovačkom korzu, poštujući epidemiološke mjere, 27. ožujka. U izlogu Kuće Reichsmann postavili smo izložbu uskrsnih kruhova i pogača koje su izradili učenici i nastavnici iz škola uključenih u ovaj međunarodni projekt i možete ju pogledati tijekom ovoga tjedna.

Naš je projekt postao međunarodni jer su se među 22 škole (14 osnovnih i 8 srednjih) našle i 4 škole iz susjednih država, iz mjesta u kojima žive Hrvati: 2 osnovne škole iz Srbije i 2 srednje iz Bosne i Hercegovine. U našoj školi u provedbi su sudjelovali Maja Breulj, Henrieta Matković, Mihael Kelbas, Ljubomir Tomić i Dario Kustura, zajedno s učenicima; a sve nastavnice iz aktiva prehrane i ugostiteljstva uključile su se u se u postavljanje izložbe i subotnje predstavljanje građanima.

Na poveznici pogledajte uvodnu videosnimku o projektu i pojedinačne snimke uključenih škola, te saznajte nešto više o izradi uskrsnih kruhova i pogača po različitim recepturama.

Osječka televizija snimila je reportažu o projektu i njegovom predstavljanju, a možete ju pogledati OVDJE  (prilog o nama počinje na 15:20 i traje oko četiri minute).

Ističemo da se izdana brošura i cijeli projekt uklapaju u programe Regionalnog centra kompetentnosti u području Turizma i ugostiteljstva vezane za njegovanje gastronomske kulturne baštine, koje ćemo ostvarivati kao škola partner.

Skip to content