Posjet članica povjerenstva našoj školi u sklopu projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) zajednički potiču razvoj ruralnog turizma. Istodobno, započela je osma nacionalna akcija Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, ove godine međunarodni karakter projekta, Sunflower Award 2020..

Prijave za nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma trajale su do 15. listopada 2020.. Kandidate su prijavile jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i slične organizacije. Prijave će se automatski objaviti na web stranici s fotografijama i opisom projekta pa će prvi puta od ove godine uz stručnu komisiju, kandidate ocjenjivati i javnost.

U petak, 26. ožujka 2021. godine, posjetile su nas članice povjerenstva za dodjelu nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, gospođe Dijana Katica i Spomenka Saraga te direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek.

“Slavonski mak” projekt je Učeničke zadruge Strossmayer koja djeluje u sklopu naše škole pod voditeljstvom nastavnice Zvjezdane Bogdan. Učenici su projektom pokazali kako se povezuju suvremeni trendovi, tradicija i obrtnička zanimanja, projektom su povezali ekologiju i zaštitu na radu s kulturno-povijesnom baštinom. Unaprijedili su osjećaj za za očuvanje tradicije i običaja te otkrili načine praćenja povijesti i tradicije kraja te sve povezali s turističkom promocijom destinacije.
Kandidati u izboru u ovom projektu mogu biti turistička seljačka gospodarstava, poduzetnici u ruralnom turizmu, projekti/nositelji pojedinih projekata, odnosno sadržaja sukladno natječajnoj dokumentaciji i Pravilniku koji su objavljeni na web stranici. Novim uvjetima prilagođeni su i nazivi kategorija, ima ih sedam, a birat će se najbolja Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti – nositelji zaštićenih i marketinških oznaka i Vinski turizam koji će se i ove godine dodijeliti pod pokroviteljstvom Europske kulturne rute Iter Vitis.

Inicijator i organizator akcije Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, godinama se intenzivno i sustavno bavi poticanjem razvoja ruralnog turizma, podržavanjem i kreiranjem projekata u ruralnim prostorima, opstankom i razvojem hrvatskog sela.

 

 

 

Skip to content