Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenosti projekt je koji se odvija već četvrtu godinu s ciljem promicanja medijske pismenosti i informiranja mladih o medijima i njihovom utjecaju na naš život. Projekt se odvija u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku uz brojne druge partnere i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva kulture i medija.

Dani medijske pismenosti osmišljeni su kao platforma za suradnju različitih ustanova i organizacija, a zbog sve veće izloženosti medijima i društvenim mrežama ove je godine naglasak bio na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih.

Sudionik četvrtih Dana medijske pismenosti bila je i naša škola u kojoj je 4. svibnja magistra psihologije i školska psihologinja Marija Jurić održala predavanje i radionicu o utjecaju društvenih mreža na samopoštovanje mladih. Predavanju i radionici prisustvovali su učenici 2. TR razreda, a krajem svibnja planirano je i predavanja o lažnim vijestima i važnosti provjeravanja medijskih sadržaja kojima smo svakodnevno izloženi.

Skip to content