Sudjelovali smo na ARLA festivalu Đakovo

Promidžbene aktivnosti u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko turističke škole iz Osijeka i partnerske škole Antuna Horvata Đakovo nastavili smo i u subotu 18. rujna u Đakovu na 11. ARLA festivalu. ARLA je udruga za promicanje urbane kulture i na njihov poziv odazvali smo se na sudjelovanje. U sklopu festivala održan je koncert Josipe Lisac , pa posjetitelja nije nedostajalo iako nam vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni. Kiša nas je poprilično ometala, ali svi oni koji su došli k nama na kušanje dobili su informaciju o našim aktivnostima i planovima RCK i što će to značiti za budućnost i kvalitetu zanimanja koja promoviramo, za upise u našu školu, a također i za mogućnost lakšeg zapošljavanja naših učenika nakon završenog školovanja.

Učenici, kuhari i pekari uz mentorstvo svojih nastavnika i ovaj puta su  pripremili desetak vrsta različitih slanih proizvoda koji su bili ponuđeni posjetiteljima na kušanje. Obavili su svoj dio posla u spravljanju proizvoda na najbolji način za što su dobili puno pohvala posjetitelja našeg štanda.

Nakon pripreme okušali su se u prezentaciji svojih proizvoda, razgovarajući s gostima  o načinima pripreme i sastavu pojedinih proizvoda  jer u svaki su uz klasične recepte i sastojke za pripremu unijeli i nešto novoga kako bi uobičajenim receptima dali svoj „štih“.

S veseljem čekamo nove aktivnosti, kako bismo promovirali  Regionalni  centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole i svih partnera, među njima i našu školu i kako bi se što više budućih učenika  upoznalo s mogućnostima ovog projekta, važnim ne samo za našu osječko-baranjsku županiju već i šire.

 

 

 

Skip to content