Kultura uživo u Godini čitanja 2021.

Pod nazivom Kultura uživo u Godini čitanja 2021. Srednja strukovna škola Antuna Horvata, zajedno s Regionalnim centrom kompetentnosti VirtuOs, Slavenskom pjesničkom akademijom iz Varne u Bugarskoj i Đakovačkim kulturnim krugom, organizirala je 21. rujna prigodni pjesničko-enološki-gastronomski program na dvije lokacije: u školskom vinogradu u Trnavi te u Kući Reichsmann na đakovačkom korzu.

Svoje su pjesme iz dvojezične pjesničke antologije Ljubav – sol života, u kojoj su zastupljena 22 hrvatska i 22 bugarska pjesnika, a izdana je u nakladi Slavenske književne i umjetničke akademije iz Varne, čitali bugarska pjesnikinja Elka Njagolova te hrvatski autori Enerika Bijač, Mirko Ćurić i Ružica Martinović Vlahović.

Tom je prigodom naš ravnatelj Mirko Ćurić, postao članom Slavenske književne i umjetničke akademije (pridruženi član UNESCO-a) koja svoje ogranke ima u 70 zemalja gdje žive Slaveni te ravnopravno tretira sve slavenske jezike i specifičnosti pojedinih kultura. Čestitamo!

U programu su također sudjelovali učenici naše škole, a predstavljen je i naš nagrađeni video Neizbježno ča, koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji srednjih škola u natječaju ČA u versin, riči i pinelu, i u kojem učenici interpretiraju poeziju Borisa Domagoja Biletića.

Tekst: Henrieta Matković

Fotografije: Zlatko Mesić i Krunoslav Biberović

Skip to content