Snimanje emisije iz serijala „Iz kuhinje s ljubavlju“

Dana 29. rujna 2021. godine smo u našoj školi imali priliku pokazati što znamo i kakvi smo u kuhanju. Naime, u našoj školi snimala se jedna od emisija iz serijala „Iz kuhinje s ljubavlju“, Slavonske televizije. Četvero naših učenika i dvije nastavnice, mentorice su pripremili i gotovili jedno jelo i jednu slasticu iz naše Školske kuharice. Ovo je bila još jedna  prilika za televizijsku prezentaciju i promociju Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i nas kao partnerske škole u ovom značajnom projektu, a ujedno i predstavljanje vrlo zanimljivog i kreativnog zanimanja kuhar, kojeg također imamo u našoj školi. Pirovu tjesteninu u umaku od butternut bundeve s okruglicama od piletine radili su učenici Gabriela Adrić i Mario Jaksić uz asistenciju nastavnice Nevenke Kokalović, a Paprenjake od pirovog brašna gotovile su učenice Tea Nemet i Iva Mašić uz pomoć nastavnice Marije Katilović.

Učenici su bili oduševljeni snimanjem emisije i dali su sve od sebe da sve bude onako kako su zamislili. Trudili su se da sve bude savršeno i precizno. Provjerena ekipa Slavonske televizije u trenu im je razbila početnu tremu tako da su opušteno prionuli na posao.

Snimanje se odvijalo u nekoliko faza kako bi se sve uspjelo uobličiti u jednu cjelinu koja će biti zanimljiva gledateljima emisije. Jela su u ovom slučaju ipak imala glavnu ulogu.

Emisija koja će poslužiti za promociju VirtuOS – RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i naše škole, Antuna Horvata Đakovo, kako bi i gledatelji saznali što je to Regionani centar  kompetentnosti, cilj uspostave i mogućnosti koje pruža u  budućnosti,  bit će na rasporedu u nekom od sljedećih termina, a recepti zajedno s potrebnim namirnicama po kojima su gotovljena jela   moći se također vidjeti u emisiji. Radujemo se i sljedećim snimanjima.

Skip to content