Projekt naše škole uvršten među 20 najboljih u međunarodnom „Bake-Off“ izazovu

Krajem rujna 2021. naša Srednja strukovna škola Antuna Horvata prijavila se na međunarodni „Bake-Off“ izazov prigodom obilježavanja 20. Europskog dana jezika. Na natječaj je pristiglo 570 prijava, no u konačnu knjigu  uvršteno je samo 20 najboljih prijava, a među odabranima je i projekt/torta Srednje strukovne škole koja je predstavila ne samo Školu već i Republiku Hrvatsku i hrvatski jezik, ali i hrvatsko slastičarstvo.

Projekt su vodile profesorice stranih jezika Božena Miser Kovačić i Larisa Adrić, a recept je realiziran u školskoj kuhinji uz voditeljstvo nastavnica Marije Katilović, Nevenke Kokalović i Mihaele Tosenberger Andrić i učenika drugog i trećeg razreda kuharskog zanimanja, koji su  obavili praktični dio projekta.

Brošura u kojoj se nalazi školski projekt sadrži još radove iz Rusije, Austrije, Španjolske, Rumunjske, Ukrajine, Litve, Mađarske, Italije, Slovačke, Austrije, Velike Britanije, Bjelorusije, Portugala i Danske. Nakladnici su Vijeće Europe i Europski centar za moderne jezike.

Čestitamo svim učenicima i djelatnicima uključenima u ovaj projekt. Bravo! 🙂

Skip to content