Sudjelovali smo na 28. Đakovačkim bušarima

28. pokladna manifestacija Đakovački bušari održana je 5. veljače 2022. , u organizaciji Grada Đakova i Turističke zajednica grada Đakova, uz partnerstvo Centra za kulturu Đakovo i Konjogojske udruge Široko Polje. Dobili smo poziv za sudjelovanje od Turističke zajednice na koji smo se rado odazvali i prijavili se za sudjelovanje. Manifestacija je doduše održana bez povorke sudionika uživo, ali opet s puno događanja , zanimljivosti i živosti na đakovačkom korzu. Subotnji program, prilagođen epidemiološkim mjerama, počeo je u  9 sati, a sastojao se od „Bušarenja“ – koje uključuje šetnju đakovačkim korzom uz prezentaciju i prodaju tradicionalnih i autohtonih proizvoda, uličnih zabavljača: slikara, žonglera, štulera, klauna te izložbe fotografija „Đakovački bušari“.

Ovo je ponovno bila prilika da sudjelujemo i predstavimo našu školu SSŠ Antuna Horvata i VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek.

Učenici i nastavnici pripremili su ovaj puta za goste tradicionalne hrskave i ukusne poderane gaće, palačinke s ekološkim pekmezom od aronije i topli voćni čaj. Također smo prodavali i naše školske proizvode napravljene od ekološki uzgojenih biljaka na našem imanju. Na štandu se čekalo u redu, a uz naše proizvode promovirali smo našu školu i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek  mogućnosti, važnost i budućnost zanimanja iz turizma i ugostiteljstva u našoj županiji koji će definitivno puno promijeniti način i kvalitetu obrazovanja budućih učenika.

 

Skip to content