Iz knjige na stol – Čarobni svijet Harryja Pottera

Poklade su vrijeme prije korizme kada se priređuju različiti kostimirani događaji i zabave. Tako je i ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, zajedno s našom školom, priredila predstavljanje knjige Službena Harry Potter kuharica – slane i slatke čarolije, kao i niz kreativnih radionica o svijetu čarolija i čarobnjaka. Projekt Iz knjige na stol, koji je osmislila nastavnica D. Scharmitzer, našao je svoje mjesto baš u ovo prikladno vrijeme – vrijeme poklada i maškara.

Iz knjige recepata o malom čarobnjaku, uz dozu kreativnosti, nastavnice naše škole, gosti i ljubitelji Harryja Pottera predstavili su: munjolike pogačice, čarobne štapiće od kruha, razredbeni klobuk, puslice, čokoladne oči, muffine sa sovicama i vilenjacima te od višnje s bombonima dobrodošlice. Ugodnoj atmosferi, kao u Školi Hogwarts, pridonijeli su stroj za pravljenje magle, mnogi izložbeni rekviziti, plameni pehar i kostimirana odjeća.

Iz naše škole sudjelovale su nastavnice Zvjezdana Bogdan, Mirjana Klepo i Dubravka Scharmitzer te učenice 1. K razreda Lana Živković i Natalija Tomić.

Fotografije: Henrieta Matković ; naslovna fotografija: Suzana Prnjat

Skip to content