Nastavnici mentori i Međužupanijsko natjecanje u disciplini Pekarstvo

 

Tema ovogodišnjeg Međužupanijskog natjecanja učenika srednjih škola  WorldSkills Croatia u disciplini Pekarstvo, održanog 16. ožujka 2022. u našoj školi, bila je Slatke tajne okusa i mirisa tradicionalnih kolača. Svoj doprinos ovogodišnjem natjecanju dao je i Muzej Đakovštine organiziranjem predavanja za nastavnike, mentore učenika, o tradicijskoj prehrani i običajima Slavonaca zadnjih 100-tinjak godina. Kustosice Jelena Boras i Ivana Dević upoznale su gošće sa stalnim postavom Muzeja, a nastavnica Dubravka Scharmitzer održala je edukativno predavanje s degustacijom na temu Pekarstvo i svinjska masnoća. Hrvatski tradicionalni kolači nude cijelu lepezu okusa, mirisa, oblika i tekstura pa je tema ovogodišnjeg natjecanja našla svoje mjesto u Muzeju Đakovštine.

Slijedilo je ugodno druženje u obilasku naše katedrale, a na kraju programa posjetili smo i Državnu ergelu lipicanaca Đakovo. Uz stručno vodstvo Silvije Butković uživali smo slušajući priče i anegdote o đakovačkim lipicancima, poznatim gostima, a istaknut je i značaj suradnje naše škole s Ergelom u promicanju turizma, gospodarstva i obrazovanja.

Očekujući dobar plasman na Međužupanijskom natjecanju, mentori su, zajedno s nastavnicima domaćinima, proveli zanimljiv i edukativan dan.

 

 

 

Skip to content