Naša učenica Josipa osvojila je 1. mjesto na Međužupanijskom natjecanju u disciplini Pekarstvo

U srijedu, 16. ožujka 2022. godine, u našoj školi održano je izlučno natjecanje u disciplini Pekarstvo WorldSkills Croatia 2022.  Tema ovogodišnjeg natjecanja bili su Hrvatski kolači. Natjecatelji su se predstavili u disciplini  kroz svoj recept, izradom kolača gužvare ili masnice kako ju nazivaju u pojedinim krajevima Hrvatske i sitnih prhkih kolača-šapa.

Sudjelovalo je 11 škola: Srednja škola Prelog, Srednja strukovna škola iz Varaždina, Strukovna škola Pula, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, naša Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Poljoprivredno prehrambena škola iz Požege, Obrtnička škola Osijek, Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac i Prehrambeno tehnološka škola iz Zagreba.

Zadatak za izlučnu razinu natjecanja sastojao  se od slijedećih modula :

modul 2 : proizvodi od kvasnog tijesta – trajanje 3 sata

modul 3: slatki proizvodi od prhkog tijesta – trajanje 3 sata

Radni zadatci :

  1. izraditi kolač od kvasnog tijesta s dva različita nadjeva – gužvaru (masnicu)
  2. izraditi kolač od prhkog tijesta u kalupu-šape

Svečano otvaranje bilo je u 8:30 sati i sve natjecatelje i njihove  mentore pozdravio  je naš ravnatelj Mirko Ćurić.

Samo natjecanje je trajalo od 9:00 – 15: 00 sati. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Marija Batori dipl. ing. preh. teh. kao predsjednik povjerenstva i članovi Snježana Jakovljević dipl. ing. preh. teh. i  Snježana Koturić dipl. ing. preh. teh. nije imalo nimalo lak zadatak kod ocjenjivanja proizvoda.

Radna atmosfera je bila zaista izvrsna. Svi su se trudili ispuniti  praktični zadatak u zadanom vremenu i što bolje se prezentirati.

Povjerenstvo je obilazilo natjecatelje i bilježilo sve potrebne elemente za bodovanje.

Nakon  završenih zadataka obavljeno je i završno ocjenjivanje i unošenje bodova u predviđene tablice.

Za to vrijeme u holu škole održana je izložba radova natjecatelja i kušanje proizvoda.

Na kraju bili smo prezadovoljni budući da je naša učenica Josipa Ćosić s mentoricom Mihaelom Tosenberger Andrić zauzela prvo mjesto . Uradak naše Josipe je bio i okusom i izgledom po pravilima struke što potvrđuju i fotografije.

 

Čestitamo našoj dragoj učenici Josipi i dragoj mentorici nastavnici Mihaeli te im želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju. Sretno! 🙂

Rezultati natjecanja -> Rezultati natjecanja u disciplini Pekarstvo

 

Skip to content