Učenici mesarske struke posjetili Mesnu industriju Ravlić d.o.o. u Petrijevcima

Učenici 3. C/M/P razreda u zanimanju mesar, u pratnji nastavnice Roberte Tomas, posjetili su u ponedjeljak 28. ožujka 2022. godine Mesnu industriju Ravlić d.o.o. u Petrijevcima.

Ravlić d.o.o. jedna je od vodećih mesnih industrija na području Hrvatske koja proizvodi ukusno meso i mesne proizvode. Stručni posjet bio je dio praktične nastave gdje su učenici, poštujući sve epidemiološke i dezinfekcijske mjere, vidjeli moderne pogone prerade i rasjekaonice.

U pogonu prerade prerađuje se meso u polutrajne i trajne proizvode. Pogon prerade nadograđuje se te će već 2023. godine znatno povećati svoje kapacitete mesnih prerađevina. U sklopu prerade nalazi se i Mašćara gdje se topi svinjska mast i proizvode čvarci.

U rasjekaonici smo vidjeli rasijecanje i obradu junećih i svinjskih polutki, vaganje, deklariranje i pakiranje mesa. Svakodnevno dopremaju svježe meso, trajne i polutrajne proizvode do njihovih mesnica, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata i hotela.

Učenici su bili oduševljeni stručnom posjetom jer će do sada stečena znanja moći primijeniti i u praksi. Budući da Ravlić d.o.o. proširuje svoje kapacitete prerade i stalno traži mesare, možda će netko i od naših učenika maturanata ovdje naći svoje zaposlenje.

 

 

Skip to content