Naše nastavnice na Kul IN-u u Sisku

Jedan od projekata VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva  upravo je u tijeku , a radi se tečaju na Kulinarskom Institutu  Kul IN u Sisku. Ovaj kulinarski institut sudjeluje u stvaranju kvalitetne gastronomske slike Hrvatske i regije i stvaranju kadrova koji će svojim znanjem pratiti moderna kretanja i trendove svjetske gastro scene. Dvije nastavnice Sanja Hajduković  i Marija Batori  iz naše škole sudjeluju u artisanskom tečaju pekarstva.

Na ovom tečaju naše polaznice će dobiti konkretna znanja o majstorskom (artisan) načinu pripreme kruha i pekarskih proizvoda, naučiti o njegovima kvalitetama i posebnostima. Kroz 5 dana intenzivnog rada, polaznici tečaja savladat će osnovne postulate tradicionalne pripreme pekarskih proizvoda te biti osposobljeni za daljnji razvoj svojih artisan proizvoda.

Tijekom ovog tečaja polaznici će naučiti sve o kulturama kvasca te kako on djeluje na tijesto, fermentaciji, pripremi startera i tijesta na majstorski (artisan) način bez aditiva i pojačivača okusa, kako plesti peciva i dekorirati pekarske proizvode a sve to koristeći razne vrste punozrnatog brašna. Na tečaju će se upoznati s osnovnim principima majstorskog pekarstva, izradom kruha i peciva od više vrsta brašna, izradom kruha i peciva od brašna cjelovitog zrna, načinima pletenja peciva i još ponešto.

Poželimo da naše nastavnice znanjem stečenim na tečaju unaprijede i učine našu stuku i zanimanja  još zanimljivijima  i atraktivnijima sadašnjim i budućim učenicima.

Skip to content