Trodnevni trening – Njivice, hotel Magal, 01. 04. do 03. 04. 2022.

Ova radionica organizirala se od 1.-3. travnja 2022. u Njivicama, na otoku Krku u okviru ESF projekta RCK VirtuOS, organizatora –  ugovoreni stručnjak za obrazovanje Algebra d.d..

Radionica je predviđena za članove radnih skupina, nastavnike koji obrazuju za zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, ali i međusektorska zanimanja, za poslodavce i ostale dionike, vezano za izrađene standarde zanimanja i standarde kvalifikacija na HKO razini 5. i to:

  1. Specijalist destinacije kontinentalnog turizma
  2. Kuhar nutricionist
  3. Slastičar specijalist
  4. Konobar specijalist

Mogućnost sudjelovanja bila je i za nastavnike svih škola partnera, pa je tako iz škole partnera, naše Srednje strukovne škole Antuna Horvata Antuna Horvata, na radionici sudjelovalo pet nastavnica.

Putovalo se u petak ujutro, 1.4.2022. iz Osijeka i popodne se sudjelovalo na uvodnom predavanju vezanom za dobre primjere internog obrazovanja u hotelskim kućama (grupa Aminess).

U subotu, 2.4.2022. dopodnevno predavanje s temom Kuharstvo i nutricionizam održao je naš poznati i proslavljeni kuhar Stevo Karapandža, dok je popodne upriličen posjet wine hotelu, vinariji i pršuteriji naziva Gospoja, sa zaista impresivnim hotelom, gastronomskim delicijama i vrhunskoj vrbničkoj žlahtini gdje je održana degustacija nekoliko kvalitetnih vina Vinarije Gospoja PZ osnovane 1995. od obitelji Toljanić & Brusić

U nedjelju, 3.4.2022. nakon doručka i odjave krenulo se nazad. U povratku je pauza za ručak bila u Zagrebu na Golf terenima kod Lučkog. Puni pozitivnih dojmova, novih spoznaja, novih iskustava i novih poznanstava s ove radionice vratili smo se kući.

Skip to content