Sudjelovali smo na 17. sajmu – SALORI 2022., Sajmu lova, ribolova i turizma i 24. MOTOMOBIL – Sajmu automobila i prateće industrije

Vikend od 22. do 24. travnja pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održan je 17. sajam – SALORI 2022., Sajam lova, ribolova i turizma i 24. MOTOMOBIL – Sajam automobila i prateće industrije, a na sajamskom prostoru Pampas. Ova manifestacija svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma  predstavlja značajnu priredbu te vrste u našoj zemlji.

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek s Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva (RCK) predstavila se na sajmu s nekoliko svojih partnera među kojima i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo. Na sajmu su nađe škole sudjelovali učenici 3.K, 2.K , 2.K/F i 2.AT razreda sa svojim nastavnicima i razrednicima. Prvo je upriličen obilazak i to od stare jezgre osječke Tvrđe pa do centra Osijeka koji su vodili učenici UTŠ Osijek i upoznali naše učenike s važnim znamenitostima grada. Nakon obilaska gradske jezgre organiziran je posjet UTŠ Osijek gdje su učenici sudjelovali na predavanju i prezentaciji vezanoj uz potrošnju i bacanje hrane koje nije održivo i ekološko i upoznali se s mogućim rješenjima za ovaj veliki problem današnjice. Naziv predavanja i projekta je „Recikliranje hrane – Čuvajmo Zemlju, hrana nije smeće“.

Nakon toga učenici su  imali slobodno vrijeme koje su proveli po slobodnom izboru da bi se svi skupa našli na organiziranom ručku koji nam je upriličio RKC Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u poznatom osječkom restoranu u Tvrđi.

Poslije ručka krenuli smo sudjelovati na sajmu. Tamo je posjetiteljima predstavljen rad Regionalnog centra kompetentnosti, promovirana su zanimanja iz turizma i ugostiteljstva, a mi iz  Đakova predstavili smo se sa svojim zanimanjima i školskim proizvodima, a učenici su za posjetitelje pekli palačinke koje su punili školskim pekmezom od aronije i jabuka.

Kao i uvijek atmosfera na štandu bila je  vesela i opuštena, a posjetitelji su se rado zadržavali na štandu gdje im se predstavio rad RCK Ugostiteljsko-turističke iz Osijeka i ostalih partnera u projektu.

Skip to content