COFFEE & TEA EXPEIRENCE DAY by Franck barista team

Dobra suradnja Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i kompanije Franck nastavila se i dalje pa je 26. travnja 2022. godine organiziran event u restoranu RCK UTŠ Osijek pod nazivom COFFEE & TEA EXPEIRENCE DAY by Franck barista team na kojem su sudjelovali i predstavnici naše škole, SSŠ Antuna Horvata Đakovo kao i ostale škole, partneri RCK.

Cilj ovog događanja je educiranje učenika i nastavnika kroz zanimljive barističke radionice, kao i promicanje kulture ispijanja i pravilne pripreme kave i čaja. 

Članovi Franckovog tima barista i tehnologa iz Organoleptičkog Laboratorija Kave i čaja proveli su tematske edukacije na 4 radne jedinice (Franck event pulta):

  1. Razne metode pripreme Specialty kave- Filter Chemex, Moka caffetiera, French Press, Cold Brew,..
  2. Latte art- vještine ukrašavanja kave pomoću ruke te 3D Coffee printera
  3. Svijet čaja- različiti postupci prerade i pripreme čajnih listića do savršene šalice čaja
  4. Coffee cupping – vježba senzorike/testiranje vlastitih osjetila okusa i njuha te metoda odabira zrna kave (arabica/robusta i arome u kavi )

U edukaciji su sudjelovali i učenici 2.K razreda naše škole pod vodstvom nastavnica Katarine Silađi i Dubravke Scharmitzer. Učenici su iskoristili priliku i naučili puno novih i korisnih tehnika  od vrhunskih profesionalaca kojima su proširili svoje znanje o kavi i čaju.

 

Skip to content