Uspjeh Učeničke zadruge Strossmayer – 1. mjesto za Terra eko aroniju

U petak, 6. svibnja 2022. godine, održana je Županijska smotra učeničkih zadruga u Osijeku u OŠ Franje Krežme u organizaciji Učeničke zadruge Krežmolina. Smotra je zamišljena u dva koraka: predstavljanje rada učenika zadrugara kroz videouradak u trajanju do 4 minute i prodajni sajam proizvoda svih učeničkih zadruga iz Osječko-baranjske županije. Učenička zadruga s najvećim brojem bodova odlazi na Državnu smotru koja će se održati krajem rujna ove godine u Vinkovcima.

Naša Učenička zadruga Strossmayer osvojila je prvo mjesto u konkurenciji srednjih škola s proizvodom: poklon-paket  Terra eko aronija koji čine ručno izrađena keramička šalica, uskrsni zeko i proizvodi od aronije (čaj, marmelada i keksići). Videouradak o poklon-paketu snimio je nastavnik Zlatko Mesić.

U nagrađenom projektu sudjelovale su učenice Marina Matanovac i Tena Gujaš, učenice prvog razreda, zanimanje fotograf, uz mentorstvo Zvjezdane Bogdan i Dubravke Scharmitzer. Inače, učenice su i članice slobodne aktivnosti Foto studio. Zajedno sa sekcijama Kreativni graditelji i Gastrokreativa pripremamo se za Vinkovce, poručle su zadrugarke.

Skip to content