Naša škola se uspješno predstavila na natjecanju Worldskills Croatia 2022.

Jučer je završen najveći događaj u školstvu na području ovog dijela Europe: Worldskills Croatia 2022. na kojem je naša škola imala iznimno važnu ulogu jer smo organizirali dvije discipline kao domaćini- Stolarstvo i Pekarstvo. To su obavili članovi i članice dva Organizacijska odbora. Sedam naših učenika i sedam mentora sudjelovalo je u natjecanju najboljih hrvatskih učenika, a dvije kolegice bile su članice prosudbenih povjerenstva. Imamo i jednog državnog prvaka (Antonio Šarčević iz 4. RT, razreda u disciplini Strojarske tehnike, mentor je bio Dragan Marić), ali smo ponosni na sve ostale učenike i mentore: velika je stvar vidjeti da smo od 40 disciplina bili sudionici u njih sedam. već je to veliki uspjeh.

Četvero učenika i učenica je sudjelovalo u programu: Pokaži vještinu. RCK je financirao autobus s četiri nastavnika/nastavnice i učenicima koji su također posjetili natjecanje, tako da je kroz velesajam u zadnjih nekoliko dana prošlo gotovo stotinu naših učenika i nastavnika. Naše discipline posjetio je veliki broj posjetitelja među kojima i učenici, nastavnici i ravnatelji osnovnih škola Đakovštine i rubnih općina (primjerice Vrpolje) iz kojih očekujemo buduće učenike. Svima smo dijelili promidžbene letke tako da smo obavili i kvalitetnu promidžbu upisa.

Za svoj rad tijekom Worldskills Croatia 2022. primili smo brojne pohvale, kako od državnih i školskih vlasti, tako i lokalnih, što veseli i obavezuje.

Iskreno zahvaljujem svim onim kolegicama i kolegama, učenicima i učenicama koji su ovih nekoliko dana dali sve od sebe, predano radili, ali i dostojno prezentirali našu školu, grad i županiju. Svi naši učenici su bili iznimno kulturni, pristojni, srdačni tako da ih moramo posebno istaknuti.

I na koncu, Worldskills Croatia 2022. je završen, započinju pripreme za Worldskills Croatia 2023.

 

Skip to content