4. radionica Male škole pripreme zdravih obroka

20. lipnja 2022.g. održana je završna 4. radionica Male škole zdravih obroka u ovoj školskoj godini. Ovo je ujedno bila i najzanimljivija radionica i malim i velikim kuharima mentorima.

Do sada učenici naučili osnove pravilne prehrane, skupine namirnica, pojedinačne namirnice, utjecaj prehrane na rast  razvoj i zdravlje i  važnost pravilne prehrane. Pripremali su također zdrave hamburgeriće, okruglice od datulja, smoothie.

Danas su učenici 3. B razreda Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića uz mentorstvo učenika kuhara 2. K naše škole demonstrirali vještine stečene na prve 3 radionice. Gotovili su tjesteninu s povrćem i pilećim prsima, tortice s voćem i kremom od vanilije. Na 8 radnih jedinica učenici su pokazali svoje vještine uz jako dobro raspoloženje i natjecateljski duh.

Radionica je bila organizirana u stilu kuharskog šoa što je svim sudionicima bila dodatna motivacija da budu još bolji i uspješniji. Imena ekipa bila su zaista zanimljiva i maštovita: Jabuke, Mrkvice, Kroasančići, Solčići, Šećeraši, Pačići, Mali slatki kuhari i Ćolnićevi kuhari.

Uz pomoć publike jako su se trudili što bilje ispuniti zadatak u vremenu od 60 minuta.

Važnost događaju dali su i ravnatelji obiju škola koji su i pozdravili učenike.

Šou je imao i svoju voditeljicu-nastavnicu Sanju.

Također i ocjenjivački žiri.

Bilo je napeto i neizvjesno do samoga kraja, tijesnu pobjedu odnijela je ekipa Mrkvice.  Svi sudionici dobili su diplomu o završetku male škole kuhanja, a prva 3 mjesta i posebna priznanja.

Svi ciljevi projekta ostvareni su: druženje učenika, promocija strukovnih zanimanja, promicanje zdravlja i edukacija o pravilnoj prehrani od najranije dobi, suradnja osnovnih i srednjih škola.

I ovaj projekt dio je aktivnosti velikog projekta VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i popularizaciji zanimanja u ovim zanimanjima.

 

 

Skip to content