La parisienne VirtuOS – studijsko putovanje u Pariz

U okviru projekta VirtuOS u razdoblju 14.-18. lipnja 2022. organizirano je studijsko putovanje u Pariz kojemu je cilj upoznavanje s najboljim praksama u turizmu i gastronomiji.

Studijsko putovanje započelo je posjetom Hrvatskoj turističkoj zajednici; zanimljivo predstavljanje i razmjena iskustva s direktoricom Danielom Mihalić Đurica i domaćinima koji su izrazili želju za jačim povezivanjem škola i turističkih zajednica kao zajedničkim promotorima turizma Hrvatske.

Na prestižnoj i najpoznatijoj svjetskoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu Paris ugostili su nas francuski kolege – gđa. Hyun i g. Rocheron i iskazali zadovoljstvo dosadašnjim i budućim polaznicima RCK UTŠO. Sastanak je uspješno zaključen dogovorima o suradnji u bliskoj budućnosti.

Francuski primjer obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva vidjeli smo posjetom školi Comprehensive School René Auffray, pariškoj javnoj strukovnoj školi sa 1500 učenika koji su aktivno uključeni u mnogobrojne Erasmus programe. U fokusu stručnog posjeta bile su buduće mobilnosti učenika i nastavnika naših škola.

No to nije sve! Grad svjetla očarao nas je svojim atrakcijama – Eiffelov toranj, Muzej Louvre, Katedrala Notre Dame, Bazilika Sacré-Cœur u prekrasnom dijelu Montmartre i veličanstveni dvorac Versailles samo su mali dio prekrasne priče najpoznatije svjetske destinacije Pariz, Francuska.

Našu školu predstavljala je naša draga nastavnica Marija Katilović.

Hrvatska turistička zajednica u Parizu

Le Cordon Bleu akadamija

Čokoladna skulptura na akademiji Le Cordon Bleu

Srednja strukovna škola René Auffray

Sveučilište Sorbone

Muzej Louvre

Dvorac Versailles

Francuski deserti

Skip to content