Sudjelovali smo na 3. Craft beer festivalu u Đakovu

Da će nova nastavna godina biti  vrlo sadržajna  i ispunjena različitim događanjima najavili smo već na početku, sudjelovanjem na „Đakovo Craft Beer Festivalu“ koji se održao po treći puta 2. i 3. rujna 2022. Organizatori su bili Grad Đakovo, Turistička zajednica grada Đakova i Black Hat craft pivovara Đakovo, a festival su poduprli Osječko-baranjska županija i Hrvatska turistička zajednica. U predivnom ambijentu Strossmayerovog perivoja posjetitelji su mogli kušati dvadesetak vrsta piva iz proizvodnje deset craft pivovara. Za slane zalogaje pobrinuli smo se mi iz SSŠ Antuna Horvata s preko deset vrsta slanih  proizvoda koji se izvrsno slažu s pivom. Već je postalo normalno da na svim događanjima promoviramo naše partnerstvo s Regionalnim centrom kompetentnosti RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva koji su nas poduprli na ovom događanju pa smo to učinili i ovaj puta.

Posjetitelji na štandu su se već naviknuli na nas, prepoznaju nas kao uspješnu školu, podupiru naš rad i podupiru naše partnerstvo s Ugostiteljsko-turističkom školom u Osijeku i projektom RCK VirtuOS.

Učenici kuhari zajedno s nastavnicima mentorima su pripremili sve proizvode, a na našem štandu su proizvode prezentirali, nudili posjetiteljima, odgovarali na pitanja o pripremi ovih slanih proizvoda, a podijelili su i nekoliko recepata. Bio je ovdje pivskih štapića, mašnica s različitim posipima, pizza, kiflica s različitim punjenjem i bez punjenja, pogačica s čvarcima, krekera s nekoliko vrsta brašna i sjemenki, različitih vrsta piroški, nekoliko vrsta slanih štapića.

Učenici su također imali priliku osjetiti kako je to prezentirati i predstaviti svoje proizvode, komunicirati i razgovarati s različitim ljudima jer bilo je i domaćih ljudi ali i stranaca, što će im  kasnije sigurno dobro doći u poslu kojim se budu bavili.

Gužva na štandu govori da su naši proizvodi bili ukusni jer su se neki posjetitelji vraćali ponovo i da su u kombinaciji  s nekim od festivalskih craft piva bili pravi izbor ova dva dana.

Bili smo jako zanimljivi i novinaru portala Pivnica.net pa je  napravio i kratki intervju s našim školskim predstavnikom koji je između ostaloga govorio i o suradnji SSŠ Antuna Horvata  i RCK VirtuOs i  i to začinio sa zajedničkom fotografijom pa očekujemo objavu na portalu.

 

Kao i na svim događanjima na kojima sudjelujemo, i na ovome  je s nama bio naš ravnatelj koji nam je uvijek aktivna podrška u svemu što radimo.

Skip to content